Autobedrijf Hong-Paul Duiven
NL  EN
Home Over Ons Tuning Revisie Diensten Contact Afspraak Offerte Klantenservice

Onderhoud Met Behoud Van Uw Fabrieksgarantie

Autobedrijf Hong-Paul beschikt over Pass Thru Techniek. Wij kunnen online inloggen bij alle automerk fabrikanten om zo de originele infomatie te verkrijgen om uw auto volgens de eisen van de fabrikant wordt onderhouden, zo blijft de fabrieksgarantie altijd bestaan, ook bij het universele bedrijf.


De service van Autobedrijf Hong-Paul bestaat uit:
 
 • Onderhoud met behoud van fabrieksgarantie
 • Origineel onderhoudsschema
 • Onderhoud op dealer niveau
 • Digitaal onderhoudsboek
 • Onderhoud aanmelden bij de fabrikant voor verlenging van de  garantie
 • Service informatie over uw auto


Wet van Monti 2002-2010 en BR2013

Wettelijke kaders m.b.t. fabrieksgarantie

De onderstaande informatie gaat over een aantal Europese wetten die ervoor zorgen dat de fabrieksgarantie van uw auto in stand blijft als u uw auto bij een onafhankelijke garage laat onderhouden. Wanneer uw auto volgens de eisen van de fabrikant wordt onderhouden blijft de fabrieksgarantie altijd bestaan. Met de Pass Thru Techniek weten wij over de onderhoudsvoorschriften van alle autofabrikanten. Daarom ontstaat er nooit discussie over de eisen van de fabrikant. Bovendien werken wij hoofdzakelijk met A-merk onderdelen van hoogwaardige kwaliteit. In een garantie- of coulancesituatie maken wij het u eenvoudig. Wij handelen de formaliteiten voor u af. Alle werkzaamheden geschieden volgens de Europese richtlijnen. Volgens deze richtlijnen kunt u uw auto bij een merkonafhankelijk onderhoudsbedrijf laten onderhouden, met behoud van uw fabrieksgarantie. De universele garagebedrijven beschikken over dezelfde technische specificaties van uw auto als de merkdealer. Zo bent u zeker van kwaliteit, professionaliteit en garantie. Hiervoor zijn regels vastgelegd in de Wet Monti en de BER2013. Hieronder vindt u meer informatie over deze wetten.

Wet Monti

In de autobranche woedde begin 2002 een flinke storm. Tot enkele jaren geleden had elke dealer recht op zijn eigen, exclusieve rayon. "Concurrentiebelemmerend", zo oordeelde Europarlementariër Mario Monti. Dus maakte hij daar met zijn 'Wet Monti' een einde aan. De wet schrijft de autobranche voor aan welke concurrentieregels de bedrijfstak zich dient te houden.

Voordelen voor de automobilist

Vanaf de dag dat de wet van kracht was, mag elke dealer van een merk in heel Europa vestigingen neerzetten. Zelfs als dit bij een andere dealer van hetzelfde merk in de straat is. De wetgeving heeft daardoor een radicale verandering in de auto-industrie veroorzaakt. Flinke concurrentie werd mogelijk en automobilisten profiteren hiervan. De prijzen van aanschaf en klantenservice in de auto-industrie zijn gunstiger geworden. In 2006-2008 werd de Wet Monti geëvalueerd. Uitkomsten daarvan hebben geleid tot een nieuwe regeling: de BER.

Kortom
 
 • Einde concurrentiebelemmering in 2012
 • Wet Monti schrijft concurrentieregels voor per bedrijfstak
 • Radicale verandering in auto-industrie
 • Voordelen voor automobilist (door nieuwe concurrentie)


BER2013

De BER-regeling ontstond als uitvloeisel van de Wet Monti, waarin concurrentie onder merkdealers wettelijk werd toegestaan. De BER-regeling verplicht autofabrikanten om aan merkonafhankelijke (universele) garagebedrijven complete technische informatie voor onderhoud en reparatie te verstrekken. Deze universele autobedrijven zijn dus volledig op de hoogte van uw auto. Garantie op voertuigen mag niet vervallen als zij onderhouden worden door een universeel garagebedrijf. De consument heeft volledige keuzevrijheid op het gebied van reparatie en onderhoud. Merkonafhankelijke autobedrijven stellen niet het merk, maar juist de klant centraal.

Kortom

 

 • Komt voort uit Wet Monti
 • Autofabrikanten zijn verplicht om universele garagebedrijven complete technische informatie voor onderhoud en reparatie te verstrekken
 • Merkonafhankelijke en universele onderhoudsbedrijven weten nu alles over uw auto
 • Garantie blijft bij onderhoud door een universeel garagebedrijf
 • Volledige keuzevrijheid van de klant voor reparatie en onderhoud

 
Euro 5 wetgeving 2009-heden

In september 2009 is de Euro 5-wetgeving van kracht geworden. Dit houdt in dat voor Euro 5-voertuigen technische informatie ook voor de onafhankelijke reparateur of specialist toegankelijk moet zijn. Hiermee is de de Pass Thru op de mark gekommen. Meer info vind u bij Origineel Software Update.