Autobedrijf Hong-Paul Duiven
NL  EN
Home Over Ons Tuning Revisie Diensten Contact Afspraak Offerte Klantenservice

Spoel Specialist

Autobedrijf Hong-Paul heeft jaren ervaring met spoeltechniek van automatische transmissies.Wij gebruiken een Kroon-Oil PowerFlush machine om de Automatische Transmissie,Stuurbekrachtigingssysteem of Brandstofsysteem te spoelen.


De service van Autobedrijf Hong-Paul bestaat uit:
 

 • Automatische transmissie spoelen van alle merken auto's
 • Stuurbekrachtigingssystemen spoelen van alle merken auto's
 • Brandstofsysteem spoelen van alle merken auto's
 • DSG natte koppeling spoelen VAG
 • Diagnose stellen
 • Spoel specialist/dokter


 

Voordelen van Spoelen:
 

 • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie. Inclusief oliekoeler, koppelomvormer, kleppen en oliekanaaltjes van het schakelbrein en olieleidingen.
 • Het volledige oliecircuit wordt voorzien van verse ATF
 • Geen vermenging van oude en verse ATF
 • Nieuwe ATF zorgt voor betere smering en dus minder slijtage
 • Nieuwe ATF elimineert overmatig slippen waardoor minder warmteontwikkeling ontstaat met als resultaat een beter schakelgedrag en een lager brandstofverbruik


Slecht schakelgedrag:
 

Maar liefst 90% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling die ontstaat bij normale slijtage en gebruik. Slecht schakelen, bonken, slippen, een schommelend toerental, verhoogd brandstofverbruik, het disfunctioneren of zelfs volledig dienst weigeren van de automaatbak; zeer bekende klachten bij automatische transmissies. De oorzaak? Vervuilde en verouderde ATF.


Long-Life betekent niet ‘voor altijd’


Veel autofabrikanten geven aan dat de af-fabriek gevulde long-life ATF nooit vervangen hoeft te worden. Bij Autobedrijf Hong-Paul geloven we dat gebruik van long-life de verversingstermijnen weliswaar kan oprekken maar dat gebruik ervan geen vrijbrief is om de ATF nooit meer te verversen! De praktijk wijst uit dat veel automatische transmissies op den duur slecht schakelgedrag vertonen. De automatische transmissie is één van de zwaarst belaste onderdelen van de auto. ATF is daarmee één van de smeermiddelen die aan de meest extreme omstandigheden wordt blootgesteld. Zeer hoge thermische belasting van ATF bij optrekken en remmen, een sportieve rijstijl en zware belasting door rijden met een aanhanger of caravan hebben grote invloed op de levensduur van het smeermiddel. Een afbraakproces waarbij de olie zuur wordt, er vuil ontstaat en het smerende vermogen van de ATF afneemt is onvermijdelijk. Zuren en vuil tasten de onderdelen in de automaatbak aan en op den duur zal het verminderd smerend vermogen het slijtageproces verder bevorderen. De klachten die hierbij ontstaan zijn zeer hinderlijk en kunnen uiteindelijk leiden tot het volledig dienst weigeren van de automaatbak, zelfs bij vrij nieuwe auto’s met een lage kilometerstand.
 

Repareren zonder sleutelen met de Kroon-Oil PowerFlush spoelautomaat!
 

De oplossing voor deze klachten ligt in een doeltreffend eenvoudig apparaat; de Kroon-Oil PowerFlush spoelautomaat. Deze geavanceerde machine spoelt, reinigt en ververst de automatische transmissie zeer snel en effectief. Schakelklachten, veroorzaakt door vervuiling, kunnen eenvoudig worden verholpen. Ook wanneer er nog geen klachten zijn, is het zinvol om de automatische transmissie preventief te laten ‘powerflushen’ om dure reparaties in de toekomst te voorkomen. Na de PowerFlush behandeling schakelt en functioneert de automatische transmissie in de meeste gevallen weer als nieuw!
 

Kroon-Oil PowerFlush methode:
 

De Kroon-Oil PowerFlush methode maakt het mogelijk om op een geavanceerde en innovatieve manier automatische transmissies en stuurbekrachtigingssystemen te spoelen, te reinigen en volledig te voorzien van verse vloeistof. Dit alles gebeurt zeer effectief bij minimale inspanning en zonder knoeien. Doordat de machine via de retourleiding in serie wordt aangesloten op het oliecircuit, circuleert de ATF door de transmissie en de spoelautomaat. Spoelen gebeurt op een dynamische manier waarbij de oude vloeistof in combinatie met een krachtige reiniger door het hele systeem, inclusief de koppelomvormer, wordt gepompt bij draaiende motor. Door tijdens het spoelen alle versnellingen van de automaat te bedienen wordt het volledige systeem van A tot Z gereinigd. Met de speciale adapter is het ook mogelijk om op eenvoudige wijze het complete stuurbekrachtigingssysteem te spoelen en te voorzien van verse vloeistof. De PowerFlush spoelautomaat bevat twee gescheiden en doorzichtige oliereservoirs, één voor de vuile olie en één voor de verse olie. Bekijk het reinigingsproces met eigen ogen en verbaas u over de hoeveelheid vuil die vrijkomt tijdens het proces! Na het spoelen wordt het oliecircuit van de transmissie volledig leeggepompt, inclusief koppelomvormer, oliekoeler en alle leidingen en opgevangen in het vuile oliereservoir. Vervolgens wordt exact de juiste hoeveelheid verse ATF via het verse oliereservoir teruggepompt in het systeem. Bij ‘verversen’ op de ouderwetse manier wordt slechts 30 tot 40% van de oude ATF vervangen door nieuwe ATF vloeistof. Bijkomend gevaar van deze ouderwetse methode, is verergering van de klachten door losgeweekt vuil wegens het hoog reinigend vermogen van de nieuwe ATF. Met behulp van de PowerFlush methode wordt in minder tijd en met minder geknoei het volledige systeem gereinigd en ververst en het maximaal haalbare resultaat bereikt. In bijna alle gevallen verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon en worden dure reparaties en/of revisies voorkomen.

Stuurbekrachtigingssystemen:

Bijna iedere auto heeft stuurbekrachtiging. Verreweg de meeste hebben een hydraulisch bekrachtigde systeem. Deze systemen zijn gevuld met een ATF olie of speciale hydraulische vloeistof. Door het vele gebruik en de veelal kortere stukken en vele rotondes van tegenwoordig wordt het stuurhuis en al de componenten zwaar belast. De stuurbekrachtiging olie  wordt zwaar op de proef gesteld en vertoond na verloop van tijd ernstige degradatie waardoor er allerlei aanvankelijk kleine probleempjes ontstaan. Deze uiten zich vaak in zwaarder sturen, geen gevoel meer in het stuur, tegen duwen in lange bochten en op rotondes, geluid maken tijdens sturen. Laat u stuurbekrachtigingssysteem op tijd spoelen voorkom hoge reperatie kosten. Bij het vervangen van het stuurhuis en stuurbekrachtigingpomp garandeer wij u 100% garantie op de product, want wij spoelen de systeem goed door voor we een nieuw onderdelen monteer.

Brandstofsysteem:

Motoren met een hogere kilometerstand hebben speciale aandacht nodig. Voor uw kan een op leeftijd gekomen auto een probleem worden. Voor u daarentegen ligt hier een enorm bedrijfspotentieel. Vervuiling van het brandstofsysteem kan motorstoringen veroorzaken. Vervuilde injectoren geven een ongelijkmatig inspuitbeeld met een onvolledige verbranding tot gevolg. Dat leidt tot meer inwendige motorvervuiling.Door breandstofsysteem te spoelen dat ouderdomsverschijnselen bij benzine- en dieselmotoren neutraliseert en het prestatieniveau van de motor verhoogd, het brandstofverbruik verlaagd en emissies gereduceerd. Dit heeft tot gevolg dat de levensduur van de motor wordt gemaximaliseerd. Ook u voorkom hoge reperatie kosten aan u brandstofsysteem.